L’equip de Govern actual ha aprovat eliminar el nom del passeig de la “Segregació” perquè al seu entendre el mot en qüestió és molt agressiu. Per la mateixa regla de tres potser que proposin canviar també la lletra de l’himne nacional de Catalunya.
El cas és que la majoria de ciutadans han mostrat la seva perplexitat per aquesta mesura absurda, i s’han mostrat indignats. I no és per menys perquè suposa un greu atemptat a la memòria històrica de Salou, que veu desaparèixer el nom popular i jurídic de com es coneixia el procés i el fet trascendental del naixement del municipi de Salou l’any 1989. Molts ciutadans mostren la seva indignació davant d’aquest atemptat a la identitat del municipi, i reflexionen el següent: “què celebrem el 30 d’octubre sinó la Segregació?”; “els anys de lluita foren per una causa concreta: la Segregació”; “és part de la història del poble. Com podem renunciar a un esdeveniment històric?”; “fa quatre dies que han arribat i es pensen que poden esborrar el que vam patir i pel que vam lluitar”. De fet, on era Banyeres durant la lluita segregacionista dels anys 80? Bona pregunta.
Esperem també resposta de la incomprensible actitud de Julio Vilaplana i Martina Fourrier, que avui reneguen de la història del poble com ho van fer els “botiflers” de Catalunya. Que dirien els insignes Antonio Gallego i Francesc Germà d’aquesta qüestió? A Vilaplana i a Fourrier els hauria de caure la cara de vergonya, si en tinguessin. En treuen alguna cosa de trair el nom pel qual van lluitar?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada