divendres, de març 07, 2008

Las claves de “pleno”

Des-aprobación de los Presupuestos 2008
Diciembre 2007
Intervención del grupo municipal del PP.
Alberto del Hierro.
- “sus prioridades las recoge el capítulo I “gastos de personal”, que arroja un aumento de 1.431.000 con respecto al inicial del 2007, un 14% por encima. Nosotros consideramos, a la vista de los diferentes detalles que presenta este capítulo, que ahí se está recogiendo una forma de atender aquello que de forma vulgar y coloquial se dice -qué hay de lo mío-“.

- “No queremos gobernantes que hagan oposición a la oposición, que nos acusen de no aportar nada con la finalidad de tapar sus limitaciones, no queremos gobernantes pasivos ante las dificultades de nuestra sociedad y no queremos gobernantes que por ansia de poder y por tener que cumplir compromisos, a veces, de dudosa higiene, tengan que recurrir a la voracidad recaudatoria a cargo de los ciudadanos para poder cumplir con esos compromisos”.

Intervención del grupo municipal de FUPS
Pere Granados:
- “nosaltres entenem que aquest pressupost no és un pressupost real, és irreal, perquè es pressuposten uns ingressos que no s’ajusten a la realitat. Com és possible que es digui que es recaptarà exactament igual que l’exercici passat en impost sobre la construcció i en plusvàlues quan la tònica general del país és de crisi econòmica de la construcció?.
Sra. Pasquina, vostè ha pressupostat la despesa en funció d’uns ingressos que són absolutament falsos per irreals”.

- “aquests pressupostos suposen un increment dels impostos molt important segons els informes dels tècnics de la casa, ja que diuen que “la diferencia entre los incrementos de los ingresos previstos en el presupuesto del 2008 y el incremento de las ordenanzas fiscales” només pot ser assolida per la previsió d’un augment de nous ingressos. Si vostès no creen nous impostos l’única solució que els hi queda és incrementar els impostos que ja hi ha”.

- “la despesa ha crescut un 14% del pressupost inicial del 2007 al pressupost inicial del 2008, i pel que fa al capítol I de Personal aquest puja un 11%, que obeeixen a interessos de partit i nous llocs de treball i càrrecs de confiança”.
- Les despeses d’Alcaldia han pujat un 80% i les despeses de promoció, publicitat i propaganda, un 100%. Escoltin, de què estem parlant? De serveis als ciutadans? Doncs crec que no”.

- els senyors de la Colina del Sol estaran molt contents perquè s’estan aplicant contribucions especials del 90-10%, i això és un pas enrera. Precisament el grup socialista votava sempre en contra d’aquestes contribucions perquè reclamava un 50-50%; i ara vota un percentatge que ja estava superat amb el govern de FUPS i PP amb un 60-40%”.

Turno abierto de ruegos y preguntas - Noviembre de 2007
Banyeres y el “geriatrico”

Pere Granados a l’alcalde:
- Vostè va fer unes declaracions a la premsa que van crear una gran alarma social relacionades amb el tema del geriàtric i els habitatges tutelats. Recentment, tinc aquí un altre retall de premsa en el qual diu vostè que és una gran iniciativa per part de l’empresa STS, i la meva pregunta és la següent: des de que vostè és alcalde, a 16 de juny de 2007, fins a la data d’avui, vostè ha pres alguna decisió, alguna mesura, per tal d’evitar aquestes irregularitats que vostè en el seu moment va denunciar?

Alcalde:
- Bueno pues, miri, jo, em sembla que aquestes declaracions que són, que són meves per descomptat, jo li he de dir que la premsa que en aquell moment estava, que encara també està aquí davant ho poden corroborar quan em van preguntar, concretament un periodista, que ara està aquí, em va preguntar si canviava la posició de l’Ajuntament respecte el tema, jo li vaig ser molt concret, li vaig dir, escolti’m estem parlant del geriàtric, el geriàtric, em el qual tinc molt clar que és una postura des de l’equip de govern, des de l’Ajuntament quina és la nostra sensibilitat envers el geriàtric i una altra cosa són els pisos tutelats. També és veritat, també és veritat que com que d’alguna forma el tema aquest està via judicial pues, jo entenc, entenc que és molt més prudent en aquest moment i molt més, jo crec que raonat, esperar que, bueno, des de la part legal que vostè n’és un gran defensor, es manifesti en aquest tema i en funció d’això i perquè ja ha agafat aquest camí i és així pues escolti, jo crec que ens hem de esperar a veure quines són aquestes determinacions i obrar en conseqüència.

Granados:
- Sí però, a veure, la pregunta és molt concreta i no me l’ha contestat Sr. Banyeres. Vostè deia que hi havia unes irregularitats, i diu que espera a veure què diu el jutjat, el jutjat és un Jutjat d’Instrucció, no té res a veure en matèria administrativa; per tant, vostè des de que és Alcalde coneix directament i sinó ha de conèixer, quina és la situació i s’hauria d’haver interessat donat que vostè denuncia unes irregularitats. M’agradaria que em digués si o no, perquè la pregunta és molt senzilla. Ha adoptat alguna mesura per tal d’evitar o subsanar aquestes irregularitats, Sr. Banyeres?

Alcalde:
-Ja m’ho ha dit, no repeteixi. A veure, vostè em diu que és una que està a un Jutjat d’Instrucció, Civil? Està a la Fiscalia, la Fiscalia ho ha portat…

Granados:
-D’Instrucció, i vostè ha d’anar a declarar i ho sap molt bé, Sr. Banyeres.

Alcalde:
-Ah, no, no. No, no, m’ho acaba de dir vostè, no en tinc ni idea.

Granados:
-Contesti, contesti, si us plau, ha pres alguna mesura?

Alcalde:
-No, no n’he pres però, ja li dic perquè, li he dit el motiu. Cap.

Granados:
-Molt bé. Jo, Sr. Secretari, voldria que certifiqués el contingut total i literal d’aquesta intervenció, tant meva com la del Sr. Alcalde i que es remeti al Jutjat d’Instrucció que coneix d’aquest assumpte.